Рибни филенца в бирено тесто

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с риба
Рибни филенца в бирено тесто
Рибни филенца в бирено тесто
admin
Добавена от: admin
18846
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

брашно

200 мл бира

2 яйца

1 килограм филе от бяла риба

олио

Филетата от риба (замразени или пресни) трябва хубаво да се подсушат, така че да се премахне влагата. Това най-добре ще направите с кърпа - избягвайте салфетки и хартия, защото филетата ще залепнат на хартията.

След като хубаво подсушите филетата, оваляйте ги в брашното и изтупайте излишната брашно.

Разбийте яйцата, добавете бирата и постепенно добавяйте от брашното. Трябва да се получи гъста смес. След като приготвите сместа, оставете я 15 минути на стайна температура и след това отново разбъркайте хубаво (или я разбийте с миксер).

В сместа потопете набрашнените филета от риба. Отцедете излишната панировка.

Запържете филетата при температура от 170 градуса, докато станат златисти.

Вкусът е чудесен! 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft