Рибно руло със спанак

вход през zajenata.bg
Рибно руло със спанак
admin
Добавена от: admin
7067
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. филе бяла риба
2-3 ролца от раци /Surimi/
2 с.л. галета
1/2 ч.л. лимонов сок
скилидка чесън
сол
черен пипер на вкус
Пълнеж:
1 ч.чаша пресен, почистен и нарязан спанак
1 ч.чаша нарязани пера на пресен зелен лук
стрък чесън
2 с.л. ориз /леко сварен/
1 с.л. копър
1 с.л. магданоз
черен пипер и сол на вкус 

Продуктите за рулото (без рачешките ролца) се слагат в блендер или кухненски робот и се пасират леко, така че да не се раздробят прекалено.
В 2-3 с.л. зехтин /олио/ се задушава първо чесънът, след него леко зеленчуците и оризът. Маха се от котлона и овкусява с подправките. Върху лист алуминиево фолио се поставя друг лист свежо фолио и отгоре разстила рибната смес в правоъгълна форма. Отгоре се нанася зеленчуковата смес, като в единия й край се поставят ролцата от раци. С помощта на свежото фолиото се загъва руло. Увива се стегнато с алуминиевото фолио, така че да се стабилизира. Така оформеното руло се поставя във вряща подсолена вода за около 20-30 мин. Изчаква се да изстине напълно във водата, разгъва се, реже и сервира студено със сос и гарнитура по желание. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft