Ризото с гъби, спанак и наденица

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Ризото с гъби, спанак и наденица
Ризото с гъби, спанак и наденица
admin
Добавена от: admin
11966
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 чаши дългозърнест ориз
1 бутилка бяло вино
1/2 литър пилешки бульон
зехтин
2 скилидки чесън (нарязани възможно по-ситно)
парче наденица (количеството е на вкус)
1 чаша сирене Пармезан
2 шепи спанак
1 чаша гъби 

Загрейте котлона. В дълбок тиган с дебело дъно сипете тънък слой зехтин и сложете вътре чесъна. Запържете го до прозрачност. Прибавете ориза, разбърквайки леко, така че да се покрие от зехтина и чесъна. Оставете го да покафенее, след което разбъркайте отново. Трябва да се запържи добре. След това прибавете течността - редувайки виното и бульона. Изсипете 1 чаша, разбъркайте с ориза и оставете да поври, докато по-голяма част от бульона е поета от ориза. След това прибавете чаша вино, разбъркайте и отново изчакайте течността да се поеме. Продължете по този начин, докато оризът поеме цялата течност.
Когато оризът е готов, добавете 3/4 от Пармезана и наденицата с последната порция течност. Разбъркайте и отново оставете течността да се абсорбира.
Когато сиренето се разтопи, а оризът е готов, но все още има малко течност, ястието е готово. Поръсете отгоре спаначените листа и разбъркайте. Разпределете в порционни чинии и поръсете с останалия Пармезан. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft