Ризото с диви гъби

вход през zajenata.bg
Ризото с диви гъби
admin
Добавена от: admin
11706
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

6 супени лъжици зехтин или олио
2 глави Kромид Лук
2 скилидки чесън
2 чаени лъжички прясна ситно нарязана мащерка
1 чаена лъжичка настъргана кора от лимон
350 г ориз
150 мл бяло вино
900 мл пилешки бульон, приготвен от 2 кубчета "Галина Бланка"
500 г пресни гъби
1 супена лъжица ситно нарязан магданоз

В 3 супени лъжици  зехтин или олио запържваме нарязания на дребно лук, счукания чесън, мащерката и настърганата кора от лимон.
Прибавяме измития ориз и пържим 1 минута, като непрекъснато бъркаме. Наливаме бялото вино и готвим, докато то се изпари.
Приготвяме  бульона и горещ го прибавяме постепенно към ориза. Готвим, докато оризът попие целия бульон, около 20 минути.
В останалия зехтин запържваме изчистените и измити гъби, като по-едрите нарязваме. Прибавяме към ориза.
Слагаме магданоза и черния пипер. Разбъркваме. Покриваме с фолио за 5 минути и поднасяме ризотото още топло.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft