Ризото със свинско месо

вход през zajenata.bg
Ризото със свинско месо
admin
Добавена от: admin
40497
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

300 г ориз
300 г обезкостена свинска плешка
1 глава лук
40 г мас
2 чушки
3 домата
сол
смлян черен пипер
4 лъжици настъргано сирене

Изпържваме ситно нарязания лук до пожълтяване в маста, прибавяме месото, нарязано на малки кубчета, изпържваме го, наливаме вода, добавяме ситно нарязаните чушки и домати, сол, черен пипер и задушаваме до полуомекване. Слагаме почистения, попарен и изплакнат ориз, наливаме вода (на 1 кафена чашка ориз — 1 1/2 чашки вода), посоляваме, възваряваме и задушаваме под похлупак във фурна. Разбъркваме омекналото ризото с вилица. Разпределяме го в чинките и го поръсваме с настъргано сирене. Поднасяме със зеленчукова салата.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft