Рошав маслен пай с конфитюр

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Рошав маслен пай с конфитюр
Рошав маслен пай с конфитюр
admin
Добавена от: admin
12431
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4-5 с.л. брашно

200 гр. маргарин или масло

2 яйца

1 ч.ч. захар

1 с.л. сметана

1 ч.л. сода

1 ч.ч. конфитюр от боровинки (или друг по избор)

Смесете брашното с маргарина и разбъркайте първо с лъжица, а след това с ръце - така че да стане на трохи. Отделно разбийте яйцата, постепенно прибавяйте захарта и разбийте добре до гъста пяна. Прибавете към яйцата сметаната, содата, угасена в малко оцет, прибавете сместа към брашното и замесете тесто. При необходимост добавете още брашно, но не много, защото трябва да получите ронливо маслено тесто. Разделете тестото две топки - една по-голяма и една по-малка.


По-голямата топка тесто завийте в прозрачно фолио и я оставете в хладилника. Поръсете плота с брашно, разделете по-малката част на три топки и ги оставете да стегнат в камерата. След това ще можете да ги настържете. Извадете голямата топка, разточете или разтеглете с пръсти по дъното на намаслена тава, намажете отгоре равномерно с пласт конфитюр, поръсете с няколко парченца маргарин (допълнително) и отгоре равномерно настържете замръзналото тесто. Пъхнете в загрята на 180 градуса фурна и запечете до готовност – около 30 минути.

Автор: lakomnik.bg
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft