Рошав сладкиш на ренде - лесен, бърз и със съставки, които винаги имаме под ръка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Рошав сладкиш на ренде - лесен, бърз и със съставки, които винаги имаме под ръка
Рошав сладкиш на ренде - лесен, бърз и със съставки, които винаги имаме под ръка
admin
Добавена от: admin
28034
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
125 мл вода
125 гр. захар
250 мл олио
20 гр. прясна мая
800-1000 гр. брашно
Плънка:
1 буркан мармалад от смокини (или по ваше желание)
3-4 шепи нарязани орехи
За поръсване:
4 супени лъжици пудра захар

Стоплете водата, добавете малко от захарта в нея и поставете маята да се активира.

Останалата захар и олиото изсипете в съд за месене, а когато се активира маята, поставете и нея. Разбъркайте цялата смес, колкото да се разтопи захарта.

След това постепенно добавяйте от брашното и омесете твърдо тесто. 
Добавяйте толкова брашно, че да успеете да оформите топка с големината на дланта, която да не се разпада. Ако сте сложили твърде много брашно, може да добавите още малко вода и да омесите пак за кратко.

Така замесеното тесто разделете на две части и го оставете да почине 5 минути.

През това време намажете дъното и стените на тавата, в която ще печете, с малко масло.

От тестото направете топки, които настържете на едрата страна на рендето по цялата повърхност на тавата.

Когато оформите първия слой, върху него сложете мармалад и орехи, след което настържете и другата половина от тестото.

рошав сладкиш на ренде

Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 170 градуса 30-45 минути, в зависимост от това какъв цвят искате да получите  светлозлатист или тъмно златисто-кафяв. Просто проверете.

След като се изпече, оставете сладкиша да изстине, след което обилно го поръсете с пудра захар.

Забележка:
Най-важно когато стържете тестото е, да го правите по цялата повърхност, а не на купчинки. Може да го доизравните внимателно с ръце. Поставяйте внимателно и мармалада, така че да има навсякъде. Много е важно да не се сплеска тестото, а да остане ефирно и рохкаво.

рошав сладкиш на ренде 1

След като се изпече, оставете да се охлади и нарежете с тънко остро ножче, защото дори докато е още топъл, сладкишът много лесно се разпада. Когато трябва да го сервирате, извадете парчетата с помощта на широка шпатула. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft