Дъното на гевгир се покрива с плътен тензух, вътре се поставя изварата, завива се с краищата на тензуха, отгоре се поставя тежест и се оставя за една нощ да се изцеди водата от изварата. Изварата се разбива, заедно с маслото с миксер. Добавят се предварително разбитите с захарта жълтъци, ванилиите, кората, стафидите и обелените цели бадеми. Всичко се разбърква много добре.
Традиционната руска сирна пасха се приготвя в специална дървена сглобяема форма във вид на пресечена пирамида, състояща се от 5 части, с отвор на дъното. От вътрешната част на стените са издълбани различни фигури. Ако не разполагате с такава, може да се импровизира с обикновена конусовидна кексова форма, по-дълбока купа, или саксия за цветя с отвор на дъното.
Покривате дъното на формата с тензух, изсипвате сместа вътре, отгоре притискате с тежест и оставяте още една нощ в хладилник. На другия ден се изважда от формата. По желание при поднасяне може да се гарнира с плодове (пресни, консервирани или от сладко).
Руска Пасха за Великден
10 Април 2012
19962
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари