Руска Пасха за Великден

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Руска Пасха за Великден
Руска Пасха за Великден
admin
Добавена от: admin
19962
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 1/2 кг прясна извара
400 г краве масло
8 жълтъка
600 г пудра захар
2 ванилии
настърганата кора на 1 лимон
150 г стафиди, предварително накиснати в малко ром
150 г цели обелени бадеми 

Дъното на гевгир се покрива с плътен тензух, вътре се поставя изварата, завива се с краищата на тензуха, отгоре се поставя тежест и се оставя за една нощ да се изцеди водата от изварата. Изварата се разбива, заедно с маслото с миксер. Добавят се предварително разбитите с захарта жълтъци, ванилиите, кората, стафидите и обелените цели бадеми. Всичко се разбърква много добре.
Традиционната руска сирна пасха се приготвя в специална дървена сглобяема форма във вид на пресечена пирамида, състояща се от 5 части, с отвор на дъното. От вътрешната част на стените са издълбани различни фигури. Ако не разполагате с такава, може да се импровизира с обикновена конусовидна кексова форма, по-дълбока купа, или саксия за цветя с отвор на дъното.
Покривате дъното на формата с тензух, изсипвате сместа вътре, отгоре притискате с тежест и оставяте още една нощ в хладилник. На другия ден се изважда от формата. По желание при поднасяне може да се гарнира с плодове (пресни, консервирани или от сладко). 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft