Ръжени охлювчета с праз

вход през zajenata.bg
Ръжени охлювчета с праз
admin
Добавена от: admin
3045
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1/2 кубче прясна мая
1 яйце
50 мл олио
250 мл хладка вода
1/2 ч.л. захар
1/2 ч.л. сол
250 гр. бяло брашно
250 гр. ръжено брашно
Плънка:
3-4 стръкчета нарязан праз
2 яйца
зехтин, сол, черен пипер
80 гр. масло или маргарин

Първо запържете нарязания праз в загрято олио, свалете от огъня да се поохлади, след което добавете яйцата и подправките. Разбъркайте. 
В отделна купичка сложете хладката вода, маята и захарта и поръсете малко брашно. Объркайте на кашичка. Оставете да шупне 10 минути. 
След добавете останалите съставки. Замесете средно меко тесто. Разделете го на на 12 топки. Всяка топка разточете на малка коричка. 
6 от корите намажете с масло/маргарин. 
Върху тях поставете по 1 ненамазнена кора. 
Трябва да се получат 6 двойни кори. 
Разточете всяка на елипса, поставете от плънката и навийте първо на руло, а след това - на охлювче. Подредете ги в тава, на всяко парче поставете 10 гр. масло или маргарин, оставете да почиват 15 минути и изпечете 30 минути на 200 градуса.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft