Салата от глухарчета-Рецепта за истинска пролетна салата-Бомба от витамини и полезни съставки

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Лечение с билки
Салата от глухарчета-Рецепта за истинска пролетна салата-Бомба от витамини и полезни съставки
14970
Салата от глухарчета-Рецепта за истинска пролетна салата-Бомба от витамини и полезни съставки

Глухарче е истинска красота и подарък на природата. Можете да го намерите почти навсякъде. Расте в дивата природа, в ливадите и пасищата. Ако обаче глухарчетата, вижте рецептата.

Цветовете, листата и корените на глухарчето се използват за приготвяне на сироп, чай и салата. 

 

Лечебни свойства на глухарчето

Цялото растение се използва за лечение. Използването на глупарче се препоръчва за почистване на тялото от токсини. Добре е за черния дроб, жлъчката, бъбреците и пикочните пътища. То е полезно при лечението на вирусни и бактериални инфекции. Глухарчето е лек диуретик, отваря апетита и помага за храносмилането.

Препоръчва се и за диабетици. То също така работи за понижаване на холестерола в кръвта. Както можете да видите, глухарчето е лечебно растение, точното време да се използва е пролетта и лятото.

 

Салата от глухарчета - Рецепта за всеки ден

Листата от глухарчето е добре да се берат през пролетта, още преди да е цъфнало. Не забравяйте, че районът, в който берете глухарче, трябва да е екологично чист. Не го берете близо до пътища и в населените места.

Листата са естествено горчиви, но са много полезни като салата за почистване на организма от токсините, натрупани през зимата, в резултат на обилната хранене и намалени нива на физическа активност. Салатата улеснява преодоляването на пролетната умора.

Измийте добре листата и добавете зехтин, лимонов сок и морска сол. Смесете всичко добре и салатата е готова.

Също така, салатата ще бъде по-вкусна, ако добавите варени яйца.

Яйцата са пълни с протеини, които са необходими за нас през пролетта, когато тялото се събуждаме от зимния сън. Ако имате проблеми с камъни в жлъчния мехур, не трябва да ги ядете.

 

Чай от глухарчета

Салатата е отлично решение, но също така се приготвя и като чай. Чаят, направен от маслото, се произвежда предимно от масло. Коренът се събира през пролетта или есента. Пречистете го от земята и измийте, след това се намалява на дължина и изсъхва. Тя се изсушава на топло място, за да не абсорбира влагата.

Чаят от глухарчета се прави с две супени лъжици цвят се слагат във вряла вода, който се оставя да престои. След 20 минути прецедете и пийте. Сервира се сутрин и вечер преди хранене. Чаят се препоръчва за почистване и укрепване на тялото, както и за измиване на лицето и очите.

 

Сироп от глухарчета

Вземете 250 цвята от глухарче, след това нарежете на кръгчета 2 лимона и 2 портокала. Залейте всичко с 1,5 литра вода и оставете да престои поне 24 часа. Прецедете го.

Добавете 1 кг захар и варете при редовно разбъркване за около 1 час или докато сиропът се сгъсти. Пресипете сиропа в топли, стерилни и сухи буркани, затворете и оставете да се охлади. Може да се използва за чай ​​вместо мед, или да се яде с лъжица, като помага за кашлица и бронхит.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft