Салата с киноа и екзотичен привкус

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Салати
Салата с киноа и екзотичен привкус
Салата с киноа и екзотичен привкус
admin
Добавена от: admin
36880
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

250 грама киноа
40 грама обелени и запечени слънчогледови семки (можете да замените със същото количество орехи, нарязани на дребно)
половин глава червен лук, нарязана на тънки резени
2 големи зрели портокала (по възможност сочни)
2 средно големи плода авокадо, обелени, без сърцевината, нарязани на кубчета със страна около 2 сантиметра
2 супени лъжици зехтин
2 супени лъжици сух риган
2 пръчки целина, нарязани на на дребно
2 връзки крес (по желание), измити и изцедени

Сложете ригана и киноата в тиган с незалепващо покритие и залейте с половин литър вряла вода. Оставете да заври и веднага намалете температурата на котлона на най-ниска степен. Когато водата е абсорбирана от киноата напълно (след около 15-20 минути), изключете напълно котлона и оставете да изстине. В купа за салата поставете авокадото, червения лук и целината. Обелете портокалите и ги разделете на парченца, но над купа, за да не губите нито капка от сока им. Добавете парченцата при авокадото. Ако ще слагате крес, почистете дебелите стъбла и запазете само листата и по-крехките дръжки. Добавете към горната смес.
В предварително събрания портокалов сок добавете зехтина и разбийте добре. Залейте микса, поръсете с ядките и смесете внимателно.
Разбъркайте киноата, за да отделите зрънцата едно от друго, и добавете към вече получената салата. Леко смесете и сервирайте в 4 чинии за салата.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft