Самоси с картофена плънка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Самоси с картофена плънка
Самоси с картофена плънка
admin
Добавена от: admin
15555
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
250 г бяло брашно
1 ч.л. сол
100 мл топла вода
3 с.л. олио
За плънката:
2 с.л. олио
2 бр. сварени картофи, нарязани на малки кубчета
1 малка глава лук, нарязана на ситно
1/2 ч.ч. зелен грах - замразен или от консерва
1 бр. люта чушка, нарязана на ситно
1 ч.л. настърган джинджифил
1 скилидка чесън, ситно скълцана
1/2 ч.л. смлян кориандър
1 ч.л. къри на прах
1/2 ч.л. гарам масала
1/2 ч.л. семена от кимион
1 с.л. кашу нарязано на едро
сол
лимонов сок
олио за пържене

Брашното се смесва със солта и се пресява. Размесва се с олиото и се замесва с толкова вода, че да се получи стегнато гладко тесто. Оставя се да почине завито в найлон на стайна температура за 20 минути.
В загрятото олио се слагат джинджифилът, кориандърът, кърито, масалата и кимионът. Разбъркват се няколко секунди и се добавят лукът, морковите, лютата чушка и чесънът. Когато омекнат, се слагат картофите и грахът. Всичко се разбърква 3-4 минути, посолява се и се подправя с лимонов сок.
Тестото се разточва върху набрашнена повърхност и се нарязва на кръгове с диаметър 12 см. В средата на всеки кръг се слага по лъжица от плънката, краищата на тестото се намокрят с вода и кръговете се прегъват на две. Всеки полукръг се защипва по краищата. Готовите пакетчета се пържат в сгорещено олио на маслена баня на умерен огън, докато се зачервят от всички страни.

Вариации - можете да се добавите към плънката и запържени кубчета бекон или пилешко месо. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft