Сбричолата е един от най-вкусните и бързи за приготвяне италиански сладкиши, в който ще се влюбите

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сбричолата е един от най-вкусните и бързи за приготвяне италиански сладкиши, в който ще се влюбите
Сбричолата е един от най-вкусните и бързи за приготвяне италиански сладкиши, в който ще се влюбите
116810
Сбричолата е един от най-вкусните и бързи за приготвяне италиански сладкиши, в който ще се влюбите
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сбричолата  е един от най-вкусните и бързи за приготвяне италиански сладкиши . Десертът няма нищо общо със "Сбрисолона", която също заема топ позиции в популярните сладки изкушения на италианската кухня , независимо, че наименованията им често могат да бъдат объркани.

И докато сбрисолона е пухкав кейк с овална форма и гладка текстура с ясно изразен дъх на бадеми, то сбричолата е пълна нейна противоположност - рошави блатове от маслени трохи и вътрешност с кремообразна и ароматна плънка, която може да бъде каква ли не - от пресни плодове до сладки конфитюри, от разбити рикота или маскарпоне до различни шоколадови вариации.
Рецептата за  сбричолата с рикота и бял шоколад  е един от най-популярните начини на приготвяне на неустоимия десерт в Италия. Нужна ви е само една хапка и ще бъдете влюбени в нежния ѝ вкус!
 

Към рецептата:

Сбричолата с рикота и бял шоколад

Приготвяне

Порции: 8

Необходими продукти:

480 гр. брашно
250 гр. захар
180 гр. краве масло
1 яйце + 1 жълтък
1 пълна ч. л. бакпулвер
3 с. л. ром (или друг ликьор по избор)

За плънката:
500 гр. сирене рикота
200 гр. пудра захар
кората на 1 лимон
100-150 гр. бял шоколад


Сложете в купа пресятото брашно, захарта, яйцето, жълтъка и разтопеното масло, което не трябва да е горещо, а охладено. Смесете продуктите до образуването на ронлива консистенция. Именно така трябва да бъде - тестото трябва да е нехомогенно. Добавете бакпулвера и рома и продължете да мачкате маслените трохи, но за кратко, след което оставете в хладилник.
В това време в купа разбийте рикотата със захарта с миксер. Разбивайте в продължене на 10 минути. С помощта на нож нарежете 70 гр. от белия шоколад на произволни парчета, сложете го при разбитата рикота и леко разбъркайте.
Извадете рошавото маслено тесто от хладилника. Във форма, покрита с хартия за печене (най-добре с махащ се ринг), и с диаметър около 25 см. сложете 3/5 от тестото, докато образувате равномерен слой. Бъдете внимателни, за да направите хубава основа. С пръсти оформете борд с височина 2 см. по стените на намазнената форма. Отгоре излейте плънката, заравнете и покрийте с остатъка от маслени трохи.
Поставете сладкиша да се пече в предварително загрята фурна на 170-180° С за около 25-30 минути, докато повърхността стане златиста. Изчакайте рошавата сбричолата да изстине напълно, преди да сервирате, защото докато е топла, няма как да я нарежете на парчета, тъй като във вътрешността си ще е полутечна. 
Щом се охлади наистина добре, украсете я с останалия шоколад, декорирайте с лимонови корички и поднесете. 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft