Сватовите хрупкави кифлички - съставките са лесни, тайната е в приготвянето!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Сватовите хрупкави кифлички - съставките са лесни, тайната е в приготвянето!
Сватовите хрупкави кифлички - съставките са лесни, тайната е в приготвянето!
admin
Добавена от: admin
10730
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

20 гр. прясна мая
260 мл топла вода
2 супени лъжици олио
1 чаена лъжичка сол
1/2 чаена лъжичка захар
около 500 гр. брашно
масло или маргарин за намазване
Освен това:
още 30-40 мл олио и морска сол

В топлата вода поставяме маята, захарта и малко брашно. 
Объркваме и оставяме сместа да престои 5 минути. 
След това добавяме олиото, солта и брашното, 
и замесваме гладко незалепващо тесто. 
Покриваме го с кърпа и го оставяме да почива 15 минути. След това го разделяме на 2 части. 
От всяка част разточваме правоъгълна кора и я намазваме с размекнато масло (маргарин). 
Навиваме на руло. 
Процедурата е същата и с втората кора. 
В тава наливаме 30-40 мл олио. 
Рулата нарязваме на парчета (около 6-7 бр. за по-големи и около 10 бр. за по-малки кифлички). 

сватовите хрупкави кифлички
Всяко парче овалваме в олиото и слагаме в тавата. Оставяме ги 10-тина минути да почиват. 
След това започваме от първото нарязано парче, което сме оставили в тавата. 
С дланта леко го разплескваме и оформяме дълга елипса. 
Започваме да навиваме тестото на кифличка, като леко го опъваме отстрани. 

сватовите хрупкави кифличкики
Кифличките поставяме в тава и ги поръсваме с морска сол. След 10-тина минути ги пъхаме във фурната на 190 градуса за около 25 минути.

сватовите хрупкави кифлички 2

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft