Свежа торта парфе с цедено мляко

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Свежа торта парфе с цедено мляко
Свежа торта парфе с цедено мляко
Veronicca
Добавена от: Veronicca
1965
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500гр цедено мляко

4 яйца

1 пакетче желатин

1 пакетче бакпулвер

захар (количество пожелание)

1 лимон

5 с.л брашно

За блата: 4 жълтъка се разбиват със захарта.Отделно белтъците се разбиват на сняг, след което на бавни обороти с миксера се прибавят към жълтъците.Добавят се бакпулвера и брашното.Пече се на 200 градуса за 30-35 мин.

Крема: Цеденото мляко се разбива със малко захар (според това дали искате да е по кисел или по-сладникав). Настъргва се лимонова кора и се прибавя пожелание прясно изстискан сок от лимона.

Желатина се приготвя според указанията на пакетчето и се прибавя към подсладеното цедено мляко.След като блата е готов,във формата за торта се добавя и млякото и се оставя да престои в хладилник за 2 часа.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft