Свекървата мислеше, че не ме бива! Така ли? Запретнах ръкави, замесих тестото, оплетох - е, като опита тутманика, най-сетне замълча!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Свекървата мислеше, че не ме бива! Така ли? Запретнах ръкави, замесих тестото, оплетох - е, като опита тутманика, най-сетне замълча!
Свекървата мислеше, че не ме бива! Така ли? Запретнах ръкави, замесих тестото, оплетох - е, като...
107688
Свекървата мислеше, че не ме бива! Така ли? Запретнах ръкави, замесих тестото, оплетох - е, като опита тутманика, най-сетне замълча!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Класика в жанра - тутманик със сирене , но под формата на плитка!  Мек , пухкав , топящ се в устата и невероятно ароматен

Съставки:

500 гр. брашно

250 мл прясно мляко

100 гр.

масло

6 с.л. захар

30 гр. прясна мая

щипка сол

500 гр. меко сирене , извара или смес

1 яйце

Приготвяне:

  1. Залейте маята и 2 супени лъжици захар с топлото мляко и оставете за 25 минути. Добавете пресятото брашно, размекнатото масло и щипка сол. Замесете тесто.
  2. Разделете тестото наполовина (за две плитки) и разточете всяко парче с дебелина 2 см.
  3. Намачкайте сиренето с останалата захар и яйцето.
  4. Спред това нанесете плънката върху средата на тестото (разделете и нея наполовина), а от двете страни на плънката направете коси разрези в тестото.
  5. Сплетете разрязаните краища на тестото върху плънката, като запечатат добре ръбовете. Оставете получената плитка в продължение на 20 минути, покрита с чиста кухненска кърпа.
  6. След това пъхнете втасалия тутманик в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 минути. Готово!
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft