Свински гърди рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Свински гърди със зеленчуци
287317

Свински гърди със зеленчуци

1 кг свински гърди (не много тлъсти)

1 круша
1 ч.л. джинджифил
2-3 скилидки чесън
2 с.л. соев сос
2 с.л. ракия
2 с.л. сусам
2 с.л. зехтин
1 ч.л. мед

2 круши
2 моркова
200 гр броколи
1 стрък праз лук

Скилидките чесън се нарязват на ситно и се пресоват. Добавят се подправките, зехтинът, ракията, соевият сос и медът. Разбърква се и се добавя настърганата на ренде круша. Сместа се пуска в блендера на пулс, за да се получи гъсто пюре. Свинските гърди се нарязват на ребърца, ако е необходимо част от мазнината се отделя. Намазват се с мазнината и се оставят да се мариноват за няколко часа в хладилника, загънати с тънко фолио.
Върху тавата на фурната се поставя скарата и се наливат около 200 мл вода. По този начин се получава скара, на която можем да приготвяме месо, като след това е много лесно за почистване. Върху скарата подреждаме свинските ребърца и включваме фурната на 200 градуса. Свинските ребърца се пекат така около 50 мин, като от време на време се обръщат. Когато са почти готови, се изваждат, намазват се с останалата марината и на скарата се подреждат нарязаните на парчета круши, моркови, броколи (накъсано цветчета) и нарязана на пръчки бяла част на праз лука. Когато ребърцата са готови се изваждат и се сервират с запчената гарнитура. Поднасят се с червено вино.

1 2 3 4 5
6
7 8
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft