Свински дроб с бекон и ябълков сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Свински дроб с бекон и ябълков сос
Свински дроб с бекон и ябълков сос
admin
Добавена от: admin
14381
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

150 гр. пушен бекон на ивици
2 ябълки (ароматен сорт), почистени от семето и нарязани на полумесеци
450 гр. свински дроб, нарязан на парченца по 2 см
25 гр. брашно
2 с.л. олио
200 мл. ябълков сок
1 ч.л. дижонска горчица
150 мл. гъста сметана
1 ч.л. прясна салвия (градински чай), нарязана на ситно
сол
прясно смлян черен пипер

Нагрейте тиган с дебело дъно и изпържете бекона до светло златисто, извадете го от тигана и оставете настрана. Добавете ябълковия сос и го варете 2-3 минути на среден огън, след което го сложете настрана.
Нагрейте 2 с.л. олио в тигана. Оваляйте дроба в брашното, като изтупате излишното количество. Запържете го за 3 минути от всяка страна до златисто. Извадете с решетъчна лъжица.
Сипете ябълковия сок в тигана, възварете го и оставете да къкри, докато намали обема си наполовина. Намалете огъня, добавете вътре горчицата, сметаната и градинския чай и оставете сместа леко да къкри 2-3 минути, докато сосът се посгъсти.
Върнете вътре дроба, бекона и добавете ябълковите резени. Подправете на вкус, оставете продуктите да се загреят и поднесете топло! 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft