Свински късчета с кашу, мента и лайм

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Свински късчета с кашу, мента и лайм
Свински късчета с кашу, мента и лайм
admin
Добавена от: admin
7635
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

400 гр. свинско филе, нарязано на хапки/ивички
6 с.л. фъстъчено или друго олио без миризма
90 гр. неосолено кашу, нарязано на много ситно
4 малки главички лук, ситно нарязани
4 скилидки чесън, ситно нарязани
4 см. парченце джинджифил, обелен и настърган
4 малки люти червени чушки, без семе, нарязани ситно
кората и сока от 3 големи, сочни лайма/лимона
2 с.л. рибен сос (нам-пла - тайландски рибен сос)
шепа ментови листенца, накълцани
шепа листенца босилек, накъсани 

Нагрейте тиган уок на силен огън, след това сипете вътре 3 с.л. от олиото. Щом започне да ври, добавете месото и гответе 3-4 минути, докато стане златисто. Разбърквайте от време на време, докато месото се пържи. Ако месото пусне много мазнина, може да отсипете от нея и да продължите готвенето. Щом месото покафенее, прехвърлете го в затоплена чиния, заедно с отделения сок. Згрейте отново уока, добавете останалото олио, след това - лука, чесъна, джинджифила и лютите чушки, бъркайте няколко минути.
Добавете ядките, пържете още 3-4 минути, след това върнете вътре месото, заедно със сока. Объркайте и кората и сока от лайм, добавете рибения сос и пържете още 2-3 минути, след което прибавете ментата и босилека. Поднесете ястието веднага, заедно с пържен или варен ориз. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft