Свинско печено с лют сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Свинско печено с лют сос
Свинско печено с лют сос
admin
Добавена от: admin
26279
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

450 г свинско филе
1 с.л. лимонов сок
1 с.л. кетчуп
2 с.л. соев сос
2 с.л. ситно нарязан чесън
1/2 ч.л. захар
сол
черен пипер на вкус
1/4 ч.ч. ситно нарязан магданоз (или свеж кориандър)

За соса:
2 с.л. соев сос
1 1/2 с.л. ситно нарязан чесън
1 ч.л. оцет
1 ч.л. захар
2 с.л. сусамово олио
лют сос (например Табаско) на вкус
черен пипер на вкус

За свинското: Загрейте фурната до 250 градуса. Покрийте дъното на тавичка със фолио. В малка купа разбийте заедно лимоновия сок, кетчупа, соевия сос, чесъна и захарта. Сложете свинското филе в тавичката и покрийте със сместа. Печете свинското във фурна за около 30 мин като внимавате да не препечете.
За соса: в малка купа разбъркайте заедно всички съставки за соса докато захарта напълно се разтвори.
Нарежете свинското филе със остър нож на тънки филийки (под 45° ъгъл спрямо влакната на месото) и подредете в чинии като ветрило. Полейте с чесновия сос. За гарнитура: пържени картофи и задушени зеленчуци. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft