Свинско по бургундски

вход през zajenata.bg
Свинско по бургундски
admin
Добавена от: admin
30418
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

750 г свинско (от бут, филе или пържоли), може и говеждо месо
2-3 бр. моркови
няколко скилидки чесън
1 дафинов лист
1/2 ч.ч. вино
1 с.л. доматено пюре
сол
1/4 ч.ч. олио

Месото се нарязва на малки пържолки и се изпържва леко в олиото. Половината от тях се нареждат в плитка тенджера. Покриват се с нарязаните на колелца моркови и чесън. Отгоре се натрошава дафиновият лист. Нареждат се и останалите пържоли. Заливат се с виното и 1/2 ч.ч. вода, в която е размито доматено пюре. Тенджерата се захлупва и пържолите се задушават 30 минути на слаб огън. Поднасят се с пюре или пържени картофи.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft