Свинско филе с карамелизирани ябълки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Свинско филе с карамелизирани ябълки
Свинско филе с карамелизирани ябълки
admin
Добавена от: admin
30660
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

900 г навито филе (рибица) свинско месо с кожичка за препичане
1 връзка пресен градински чай (салвия) или 1 с.л. сушен
1 ситно нарязан лук
1 накълцана скилидка чесън
2 с.л. зехтин
2 с.л. морска сол
сокът и кората на 1 лимон
2 червени ябълки, нарязани на дебели резени
За сайдеровия сос:
1 кубче зеленчуков бульон
600 мл сухо ябълково вино (сайдер)
2 с.л. пресято брашно 

Направете дълъг разрез от долната страна на месото или ако ви е по-лесно, няколко големи разреза. Пъхнете градинския чай, лука, чесъна и лимоновата кора и поставете месото в тавата за печене. Върху тлъстината направете много разрези, за да се образува препечена коричка, после я поръсете с олио и втрийте солта. Печете при 200 ° С. 30 мин. преди края на печенето добавете ябълковите парчета и лимоновия сок в тавата. Когато свинското е напълно изпечено, отстранете парчето месо и карамелизираните ябълки от тавата и направете сайдеровия сос. Поставете тавата направо на огъня, добавете брашното и варете няколко минути. Натрошете вътре кубчето бульон, сипете сайдера и добавете подправки на вкус.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft