Сиромашка торта със сухари

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Сиромашка торта със сухари
Сиромашка торта със сухари
admin
Добавена от: admin
18481
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

12 броя сухари (без сол)

За сиропа:

1 1/2 ч.ч. захар

2 ч.ч. вода

За крема:

1 л прясно мляко

6 с.л. захар

1 ванилия

1 с.л. краве масло (маргарин)

6 с.л. брашно

2 с.л. царевично нишесте

За украса:

сметана (по избор)

орехи или други ядки

В дълбок съд карамелизирайте захарта, а след като потъмнее, добавете вътре топлата вода и оставете да поври 6-7 минути, докато карамелът се разтвори и се получи сироп. Оставете сиропа да изстине 10-тина минути. Подредете натрошените на едро сухари в подходяща тавичка или тортена форма и ги залейте с охладения сироп. Щом се напоят, пригответе крема: добавете към прясното мляко останалите продукти (освен ванилията и маслото). Сложете съда на котлона и бъркайте непрекъснато, докато кремът се сгъсти. Щом това стане, прибавете ванилията и размекнатото предварително масло, и продължете да бъркате още 2-3 мин., докато маслото се поеме напълно от крема. След това дръпнете от огъня и охладете 5 мин. Готовия крем разпределете върху напоените сухар и загладете добре.
Украсете тортата с разбита сметана и по желание - с натрошени ядки (а може и шоколад). 
По желание между слоя на крема и сметаната може да сложите някакви плодове от домашно сладко. 
Завийте сладкиша в полиетиленово фолио и го сложете в хладилника за 1 нощ. 
 

Автор: lakomnik.bg

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft