Вкусни и лесни рецепти за баница с тиква-тиквеник

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Сиропирана баница с тиква
133033

Сиропирана баница с тиква

400 г кори за баница
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. орехи, счукани на едро
1 с.л. канела
олио - около 200 мл
За сиропа:
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. вода

Тиквата се настъргва, след което се изстисква. Добавят се орехите, канелата и захарта. Така плънката е готова. Вземат се корите - може по една, може и по две, но най-добре по една. Всяка се ръси с олио, от плънката с тиквата и се навива на руло. Нареждат се в намазнена тава. Залива се с 1. ч.ч. сгорещено олио.
Пече се стандартно - на около 180 С, около 20-30 минути, докато покафенее отгоре. Преди това е хубаво да се свари сиропа и след като го извадите от фурната го заливате с вече изстиналият сироп. Хубаво е да престои едно денонощие.

* Канела - който не обича - не слага.
* Ако обичате по сочно - увеличете количеството на сиропа. 

1 2 3 4 5 6
7
8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft