Сиропирана торта Зебра

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Сиропирана торта Зебра
Сиропирана торта Зебра
admin
Добавена от: admin
21993
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

6 яйца
6 супени лъжици захар
150 мл прясно мляко
100 мл олио
1 бакпулвер
2 супени лъжици какао
10 супени лъжици брашно
Сироп:
300 гр. захар
300 гр. вода
200 гр. шоколад за готвене
2 супени лъжици ром

Най-напред яйцата се разбиват със захарта, докато се получи гъста смес. В сместа се добавят млякото, олиото, бакпулверът, брашното и се бие бавно, на ниска скорост на миксера. Сместа се разделя на две части, като в едната част се добавя какаото. 
Двете смеси се сипват лъжица по лъжица в средата на малка кръгла тавичка (или тортена форма), като се редуват. Пече се на 180 градуса около половин час. 
Сиропът се приготвя преди тортата, защото трябва да е студен. В касерола се сипват водата и захарта и се оставят да врат точно пет минути от момента на завирането. Махат се настрана и в горещия сироп се натрошава шоколадът, като се бърка непрекъснато, докато се разтвори. Преди да се залее тортата с охладения сироп, в него се добавят и двете лъжици ром. 
След като тортата изстине, се нарязва на кубчета и се залива със студения сироп. 
Добър апетит!!

 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft