Сиропирани канелени пръчици

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Сиропирани канелени пръчици
Сиропирани канелени пръчици
admin
Добавена от: admin
6819
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 чаши брашно
1/8 ч.л. канела
щипка индийско орехче
5 с.л. вода
5 с.л. кокосово мляко
За сиропа:
1 чаша захар
1 чаша вода
½ ч.л. екстракт ванилия

Сложете брашното, канелата и индийското орехче в голяма купа и объркайте добре. Прибавете водата и кокосовото мляко и омесете сместа, докато се получи твърдо тесто. Оставете да почива половин час.
Разточете отпочиналото тесто до дебелина 0,5 см. и с остър нож нарежете на тънки ивици.
В тиган с дебело дъно сложете няколко пръста олио и оставете да се загрее на умерен огън. Щом олиото се сгорещи, сложете няколко ивици от тестото и ги изпържете, докато станат златисто-кафяви на цвят и хрупкави. Извадете от олиото и отцедете върху чиния, покрита с хартиени салфетки.
За сиропа:
Сложете водата и захарта в тиган за сос. Загрейте сместа и варете, докато захарни кристалчета се отделят по стените на тигана. Добавете ванилията и объркайте бързо. Сложете изпържените тестени пръчици в голяма метална купа. Излейте отгоре около 1/3 от сиропа и разбъркайте, за да ги покрие. Добавете още сироп, ако е необходимо, но добавяйте по малко всеки път. Изчакайте захарта да попие добре в пръчиците, като бъркате от време на време, за да не залепнат.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft