Сладкарски уроци: Как се прави торта Добуш - истинска класика, а е толкова лесно!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Сладкарски уроци: Как се прави торта Добуш - истинска класика, а е толкова лесно!
Сладкарски уроци: Как се прави торта Добуш - истинска класика, а е толкова лесно!
admin
Добавена от: admin
111019
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти


За корите:

7 големи (63 - 73 гр) яйца

7 супени лъжици захар

7 супени лъжици брашно

За крема:

5 големи яйца

200 гр. пудра захар

1 пакетче ванилова захар

200 гр. тъмен шоколад с 70% какао

250 гр. масло на стайна температура

За глазурата:

200 гр. захар
 


Тортата е съвсем проста откъм съставки, но начинът на подреждане и декориране и особеният й вкус я правят истинска добра стара класика.

Изрежете 8 кръга от хартия за печене с диаметър 22 см. Загрейте фурната на 170 градуса.

Разбийте яйцата със захарта дълго време, докато получите съвсем светла, гъста пяна (някъде около двадесет минути). Добавете брашното и разбъркайте с шпатула, като обръщате отдолу-нагоре, за да не спаднат яйцата.

След това поставете по 3 големи пълни супени лъжици от сместа върху всеки кръг хартия и изпечете тънки кори (поставете във форма със същия размер или сложете кръговете хартия върху тавата от печката). Имайте предвид, че печенето продължи съвсем кратко, не повече от 5 минути и корите трябва да са светли. Оставете ги една върху друга да се охладят.

На съвсем слаб огън или на водна баня разбийте яйцата с двата вида захар, докато станат гъсти и лепкави. Прибавете шоколада, разбъркайте да се разтопи, след което оставете така получената смес да се охлади. Разбийте маслото на пяна, след което прибавете в него крема от яйца и шоколад, непрестанно разбивайки, докато получите пухкав и лъскав крем.

Заделете една кора настрана. Оставете малко от крема за украса.

С останалия крем съединете корите и намажете цялата торта отстрани и отгоре. От заделения крем близо до външния ръб на тортата с шприц оформете 8 - 10 розички. Оставете тортата в хладилника.

За глазурата - направете от 200 гр. захар светъл карамел. Излейте го върху отделената предварително кора. Когато малко, съвсем малко се поохлади, с горещ нож нарежете кората на 8 - 10 триъгълника, в зависимост от това колко розички сте направили.

Когато съвсем изстине карамелът, подредете триъгълниците върху тортата. Това е!
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft