Сладки Валентинки

вход през zajenata.bg
Сладки Валентинки
admin
Добавена от: admin
13047
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За червения слой:

3 1/4 чаши брашно

2 1/4 чаши захар

3 с.л. какао 

1 супена лъжица сол 

1/2 супени лъжици бакпулвер 

3 яйца 

1 чаша олио 

4 супени лъжици прясно мляко  

1 супена лъжица екстракт от ванилия 

1 супена лъжица червена сладкарска боя 

2 с.л. оцет 

За бялото покритие:

500 гр крема сирене 

3/4 чаша захар

2 големи яйца 

2 супени лъжици ванилия 

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете тавата за печене с малко олио.

В голяма купа смесете брашното, захарта, какаото, солта и бакпулвера. В друга купа смесете яйцата, олиото, 2 супени лъжици мляко, екстракт от ванилия, червената хранителна боя и оцета.

След това съединете двете и смеси и разбъркайте, така че да се получи гъстичко тесто. Отделете от него ¾ чаша и я смесете с 2 супени лъжици мляко, след което оставете сместа настрана.

Останалата част от сместа изсипете в тавата и я разнесете добре с дървена лъжица .

В друг съд разбийте с миксер крема сиренето и захарта, докато се получи смес с текстурата на сметана. След това прибавете яйцата и ванилията и разбъркайте отново до гладка смес.

Изсипете сместа с крема сиренето в тавата върху червения слой и я загладете отгоре. След това изсипете заделената 3/4 чаша от червената смес. С върха на ножа направете шарки по повърхността на тестото, така че да се получи мраморен ефект.

Печете блата 30 минути в умерена фурна - или до готовност.

С помощта на форма за сладки изрежете от тестото сърчица и ги поднесете за Свети Валентин!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft