Сладкиш за милиони - изящен на вкус и невероятно лесен за приготвяне

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Сладкиш за милиони - изящен на вкус и невероятно лесен за приготвяне
Сладкиш за милиони - изящен на вкус и невероятно лесен за приготвяне
admin
Добавена от: admin
24928
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Тесто:
225 гр. брашно
75 гр. пудра захар
175 гр. масло
За карамеления крем:
200 гр. масло
380 гр. подсладено кондензирано мляко или 10-15 супени лъжици крем карамел 
4 супени лъжици мед
Глазура:
325 гр. шоколад

Невероятно вкусни пастички - пръхкаво тесто с топящ се в устата карамел и богата глазура... 

1. В тавата за печене поставете хартия за печене. Хартията трябва да бъде по-голяма, така че да покрие и стените. Загрейте фурната на 170 градуса. 
2. Сложете брашното и захарта в купа и ги объркайте заедно с маслото. Объркайте добре сместа, докато стане еднородна. След това я поставете в тавата за печене и я разпределете и загладете хубаво. Може и да поставите между два листа хартия за печене и да го разточите, а след това да го прехвърлите в тавата. Тестото е много меко, така че изрежете излишното по ръбовете и попълнете с парчетата неравностите и дупките, след което заравнете и загладете добре отгоре.  
3. Набодете тестото равномерно с вилица и печете около 5 минути на 170 градуса, след това 
намалете температурата на 150 °. Продължете да печете около 30-40 минути, докато получи златист цвят. Извадете от фурната и оставете да се 
охлади. В началото тестото е меко, но когато се поохлади, ще се втвърди. 
4. За крема разтопете маслото и добавете кондензираното мляко и меда. Разбъркайте добре сместа. Загрейте на котлон или в микровълнова фурна 6-7 минути, докато сместа започне да кипи. Кремът е готов, когато се сгъсти и стане светлокафяв. Изсипете го върху бисквитения блат и оставете да се втвърди. 
5. Разтопете шоколада на тих огън или на водна баня, излейте върху карамела и изчакайте да се охлади. Щом се втвърди, нарежете на парчета.

Съвети:

1. Използвайте тава с размери 30х20 см, а може и малко по-голяма. Тестото, въпреки че няма мая, се надува почти двойно. Тестото е хрупкаво, а с по-голяма дебелина е по-трудно да се реже. Затова е добре да се пече в голяма тава. 
2. Хартията за печене не ви е нужна толкова, за да не залепва тестото, а за да може да извадите целия блат с карамела и заливката и лесно да го нарежете върху работния плот. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft