Сладкиш с банани и ягоди

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Сладкиш с банани и ягоди
Сладкиш с банани и ягоди
admin
Добавена от: admin
15671
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
200 гр. брашно
200 гр. масло
200 гр. захар
4 яйца
1/2 пакетче бакпулвер
100 гр. цели лешници
1 голям зрял банан
кората на половин лимон
100 гр. сметана
За пудинга:
500 мл прясно мляко
1 шушулка ванилия
4 жълтъка
75 гр. захар
2 с.л. брашно
2 с.л. нишесте
За украса:
1 зрял банан
500 гр. ягоди
Освен това:
1 опаковка глазура за торти (безцветна) + продуктите от опаковката
 

Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор.
Запечете леко лешниците в сух тиган и ги смелете – не прекалено ситно. Разбийте захарта с маслото на крем за 5 минути. Добавете едно по едно яйцата. Смесете брашното с бакпулвера и смлените лешници и го добавяйте, редувайки със сметаната, към тестото. Накрая добавете лимонената кора и намачкания с вилица банан.
Нанесете тестото в покрита с хартия за печене форма/тавичка и печете 15 минути. Междувременно пригответе ваниловия пудинг:
Налейте млякото в тенджерка, сложете вътре съдържанието на шушулката ванилия (заедно със самата шушулка) и оставете да заври на котлона. Махнете от огъня, покрийте с капак и оставете за 10-тина минути. Разбийте в метална купа жълтъците със захарта, докато станат светли на цвят. Брашното и нишестето и объркайте на гладко тесто. Извадете ванилената шушулка от млякото и налейте малка част от млечната смес към яйчената смес, като бъркате бързо, за да не се пресекат яйцата. Повторете процедурата още веднъж, така че яйцата да са добре темперирани, след което върнете цялата смес в тенджерката и сложете обратно на котлона. Варете на умерена температура при непрекъснато бъркане, докато масата се втвърди – трябва да има консистенцията на пудинг. Смесете сметаната най-накрая. Оставете пудинга да се охлади леко, след това веднага го нанесете върху изстиналия блат – оставете в хладилник за 30-тина минути. Нарежете плодовете на малки парченца и разпределете върху охладения сладкиш.
Пригответе глазурата според указанията на опаковката и залейте с нея тортата – оставете в хладилник до поднасянето.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft