Сладко-солена баница с домашни кори

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Сладко-солена баница с домашни кори
Сладко-солена баница с домашни кори
admin
Добавена от: admin
29738
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 чаени чаши брашно
3 яйца
мая - колкото орех
2 чаени чаши натрошено сирене
8-10 супени лъжици разтопено масло
2 чаени чаши захар
щипка сол

Пригответе сиропа: Смесете захарта в тенджерка с 4 чаени чаши вода и варете, докато захарта се стопи, а сиропът се посгъсти леко.

Пригответе тестото: размийте маята в 1 чаена чаша топла вода и оставете да се захване и да шупне. През това време пресейте брашното със солта. В средата му оформете кладенче, в което изсипете разбитите яйца и втасалата мая. Постепенно вземайте от брашното и го смесвайте с продуктите в кладенчето, докато се получи меко и лесно за работа тесто. Ако е необходимо, добавете още малко топла вода или брашно. Готовото тесто покрийте с кърпа и оставете да втаса, докато удвои обема си. Втасалото тесто разделете на 4 топки и от всяка разточете тънка кора. Поръсете всяка кора с разтопено масло и натрошено сирене, завийте на руло и подредете в кръг в намазана с масло и поръсена с брашно тава.

Навитата банаица покрийте с навлажнена топла кърпа и оставете да втасва на топло място, докато бухне добре. Щом втаса, пъхнете в загрята предварително на 180 градуса фурна и изпечете до зачервяване. 

Още гореща залейте баницата с изстиналия вече сироп. Оставете я да престои, докато поеме добре сиропа. Поднесете студена!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft