След тези домашни рецепти черупка от орех повече няма да изхвърлите никога

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
След тези домашни рецепти черупка от орех повече няма да изхвърлите никога
67652
След тези домашни рецепти черупка от орех повече няма да изхвърлите никога

Едва ли има човек, който да не знае, че трябва да яде орехи, понеже са невероятно полезни за мозъка, паметта и общото здраве на организма

Може би малко хора знаят, че космонавтите, след като летят в Космоса, се хранят със специални храни, една от които е орехова паста. Тя дава много сила и издържливост в условията на безтегловност, в които космонавтите се намират.

Орехите намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания , атеросклероза и диабет, защото извършват контрол върху инсулиновата резистентност.

Необходимо е да се ядат орехи по време на бременност, тъй като бебето получава Омега 3 киселини, важни за неговото развитие.

 

Ако вечер не можете да заспивате, трябва да ядете орехи, защото те са богати на хормона мелатонин, който регулира съня.

Не бива да се прекалява с яденето на орехови ядки, защото те могат да причинят главоболие и спазми на кръвоносните съдове.

Най-правилният начин за консумация на орехи е като смелите ядките.

По този начин те се усвояват максимално. Ако хрупате цели ядки, човешкият стомах трудно ги смила и се губят полезни вещества.

Ядките на полезните орехи имат един недостатък – отлагат са по стените човешкото дебело черво.

Най-лесният и правилен начин да бъдат усвоени белтъците на орехите е те да се приемат преди спане, защото проникват в максимална степен в тялото, което е в покой.

 

Черупките на орехите са полезни

1. За прочистване на кръвоносните съдове и премахване на тумори, кисти и други образувания

Смилате черупките на 14 ореха и заливате полученото брашно с 1/2 л водка.

Трябва да престои сместа 7 дена.

Пиете по 1 с.л. на гладно поне 10 минути преди хранене.

 

2. При екземи и възпаления

Напълвате 1/2 тенджера с орехови черупки, заливате ги с вода и ги сварявате, докато се получи отвара с тъмен цвят.

Прецеждате чая. Трябва да разредите количеството отвара с вода, преди да третирате болните участъци 1:10 – например 1 ч.ч. отвара с 10 ч.ч. вода.

С тази смес измивате кожата или слагате компрес.

Останалата част от отварата държите в концентриран вид и разреждате преди ползване.

 

3. Против язва на 12-топръстинка

Събирате онази част от орехите, която се намира в черупката и служи като разделител на ядките.

Вземате тези части от 5 ореха и ги заливате с 1/2 л гореща вода. Захлупвате съда и го оставяте да престои 1 час, за да може водата да извлече полезните вещества от ореховата част.

Когато изстине, смесвате с прясно мляко и пиете вечер преди лягане, когато станете през нощта, сутрин на гладно и през целия ден.

 

4. Против колит, диабет, хипертония, проблеми с щитовидната жлеза, заболявания на стомаха и храносмилателната система

Събирате същите части от орехите като в предишната рецепта. С тях пълните 1/3 от стъклена бутилка.

Заливате до горе шишето с водка и оставяте да престои 20 дена.

Прецеждате получения извлек и го наливате в тъмна стъклена бутилка.

Пиете по 1 с.л. преди ядене ако страдате от изброените по-горе заболявания.

 

5. Черупките на орехи успокояват кашлицата

Вземате 4 ореха и ги счупвате, за да се получи пукнатина по черупката. Без да вадите ядките, слагате ги в съд за варене.

Добавяте 1 с.л. плод от черен бъз и 1 с.л. мед.

Заливате с 1/2 литър вода и варите на бавен огън.

След като прецедите, пиете по 1 с.л. преди хранене в продължение на 1 седмица.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft