Следващия път когато пържите картофи използвайте този малък трик, за да станат истински хрупкави и с фантастична коричка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Следващия път когато пържите картофи използвайте този малък трик, за да станат истински хрупкави и с фантастична коричка
Следващия път когато пържите картофи използвайте този малък трик, за да станат истински хрупкави...
admin
Добавена от: admin
238937
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

няколко картофа
олио за пържене
сол на вкус

Всички знаем, че домашно пържените картофки рядко стават толкова неустоимо хрупкави като в ресторанта. Чудите се каква е тайната? Не е нито в някаква специална съставка, нито в кой знае какви готварски техники. Не умувайте повече - ние ще ви я разкрием:
Първо нарежете картофите на кръгове, а след това - на пръчици. Измийте ги и ги подсушете с кухненска кърпа. 
Загрейте олиото на не много висока температура (например от максимум 12 степени на котлона загрейте на 7).
Сложете картофите да се запържат за 8-9 мин. Извадете ги от олиото върху покрита със салфетка чиния, за да се отцедят. 
През това време увеличете температурата на котлона на максимум. Когато се загрее олиото, върнете картофите да се допържат още 2-3 минути. Веднага ще забележите, че стават хрупкави. 
Поднесете ги веднага с малко сол, а за разкош и с малко настъргано сиренце.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft