Снежни шоколадови банани на клечка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Снежни шоколадови банани на клечка
Снежни шоколадови банани на клечка
admin
Добавена от: admin
39805
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

150 г шоколад, начупен на парченца
2 (250 г) средни банана
орехи или други ядки (по желание)

Шест дървени шишчета се разрязват с ножица на две.
Бананите се почистват от кората.
Нарязват се на 6 парчета по диагонал.
Всяко парче трябва да бъде с ширина 1 см.
След което бананите се набождат върху клечките.
Нареждат се в тава и се поставят във фризер за 30 минути.
Докато бананите се замразяват, се разтопява шоколадът на водна баня.
В една тенджера се сипва вода и се кипва.
Вътре се поставя друга празна купа.
Поставят се начупените парченца шоколад.
Разбърква се до пълното разтопяване на шоколада.
Купата се сваля от котлона и се оставя да се охлади за кратко.
Замразените банани се потапят в разтопения шоколад от едната страна (или цели).
Шоколадът практически веднага застива върху банана.
Шишчета се нареждат отново в тавата на един ред.
Оставят се във фризера до момента на сервиране.

По желание, след потапянето в разтопен шоколад, бананите могат да се овалят в ситно накълцаните орехи или други ядки. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft