Сокчето от компота е за детето, а вишните - за сладкишчето! Трябва само кисело мляко, а останалото е фасулска работа:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сокчето от компота е за детето, а вишните - за сладкишчето! Трябва само кисело мляко, а останалото е фасулска работа:
Сокчето от компота е за детето, а вишните - за сладкишчето! Трябва само кисело мляко, а...
14111
Сокчето от компота е за детето, а вишните - за сладкишчето! Трябва само кисело мляко, а останалото е фасулска работа:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако имате останало  кисело мляко , ние знаем чудесен начин, как да го пуснете в действие. А именно - изпечете  фантастичен сладкиш с череши  или вишни. На следващия ден най-вероятно ще бягате до магазина за още кисело мляко!

Тази рецепта е любима на много домакини, тъй като необходимите за нея съставки са под ръка всекиму.  Сочни череши , съчетани с меко и ефирно тесто - това е, което ви трябва!

Съставки:

200 гр. вишни или череши , може и от компот

200 мл кисело мляко

3 яйца

1 чаша брашно

1,5 ч.л.

бакпулвер

1 чаша захар

1 ч.л. масло

пудра захар на вкус

Приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 180 ° C.
  2. Махнете костилките на вишните/черешите. Сложете плодовете в гевгир, за да се отцедят от сока.
  3. Разбийте яйцата и захарта в купа, докато се получат малки мехурчета.
  4. Изсипете киселото мляко и разбъркайте.
  5. Върху сместа пресейте брашното с бакпулвера. Може да се наложи да добавите още брашно - тестото трябва трудно да пада от лъжицата. Т.е., да бъде малко по-гъсто от това за палачинки.
  6. Намажете тавичка с диаметър 18 см с масло. Запълнете я с тестото.
  7. Равномерно подредете отгоре черешите/вишните. Пъхнете сладкиша във фурната за 40-45 минути.
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft