Лесни рецепти за солен кекс

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Солен кекс с бекон и сирене
2290293

Солен кекс с бекон и сирене

яйца - 3 броя, големи, брашно - 2 ч.ч., мазнина - 2/3 ч.ч. (50 на 50 олио и краве масло), кисело мляко - 1 ч.ч., сода - 1/3 ч.л., сирене - 1 ч.ч. натрошено, бекон - 1 ч.ч. нарязан ситно, бакпулвер - 1 пакетче, сол - 1/3 ч.л., чубрица - 1/2 ч.л., майорана - 1/3 ч.л.

Разбийте яйцата на пухкав крем заедно с мазнината. Добавете разбърканото със содата кисело мляко. Пресейте брашното и го добавете на порции към сместа заедно с бакпулвера и солта.

Накълцания бекон и натрошеното сирене оваляйте или разбъркайте с 1-2 с.л. брашно и след това добавете заедно с чубрицата и майораната към останалата смес.

Разбъркайте с дървена лъжица до хомогенност и прехвърлете сместа в подмазнена и леко набрашнена кексова форма.

Пъхнете соления кекс с бекон и шунка да се пече в предварително зарята фурна на 180-200 градуса около 30-40 минути. Към края проверявайте готовността с клечка за зъби.

След като клечката излезе суха, изключете фурната, съвсем леко отворете вратичката и оставете вътре кекса за 5-10 минути. Изстиналия кекс извадете от формата и поднесете, нарязан на парчета.
 

1
2 3 4 5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft