Рецепти за солен кекс

вход през zajenata.bg
699962

Солен кекс с пилешко

пилешко месо - 1 брой пушни пилешки гърди

яйца - 3 броя
кашкавал - 100 г настърган
гъби - 4 броя
червени чушки - 1/2 свежа пиперка
прясно мляко - 120 мл
брашно - 200 г
бакпулвер - 1 ч.л.
зехтин - 100 мл
къри - 1 ч.л.
магданоз - 2 - 3 стръка, накълцан
сол
черен пипер
масло - 1 с.л.

Нарежете гъбите и ги задушете в маслото. Разбъркайте брашното, бакпулвера и яйцата. Постепенно добавете прясното мляко (охладено) и зехтина.

След това добавете нарязаните на кубчета пилешки гърди, кашкавал и чушка, отцедените гъби, кърито, магданоза, сол и черен пипер.

Тестото се изсипва в намаслена и набрашнена продълговата кексова форма. Пече се около 45 минути на 180 градуса. 

1
2
3 4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft