Солен пай с тиквички и домати

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Солен пай с тиквички и домати
Солен пай с тиквички и домати
admin
Добавена от: admin
15642
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
1/2 чаша фини овесени ядки
3 с.л. сусамово семе
1 чаша пълнозърнесто брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. бакпулвер
1/4 чаша зехтин
1/3 чаша вода
За плънката:
4 чаши тиквички, нарязани на тънко
1 чаша чери доматчета, нарязани на половинки

1/2 чаша сирене Пармезан, настъргано
2 с.л. прясна мащерка, накълцана
1 с.л. пресен розмарин, накълцан
1 скилидка чесън, счукан

1 с.л. зехтин
1 разбито яйце
2 с.л. прясно мляко
сол и черен пипер на вкус
 

Загрейте фурната на 180 градуса.

Разстелете овесените ядки и сусама върху тавичка и ги запечете във фурната за 8 минути. Прехвърлете в купата на кухненския робот и сложете приставката-нож. Добавете брашното, бакпулвера, солта и пипера и смелете сместа, докато овесените ядки са фино смлени.
В купа разбийте водата и зехтина. Прибавете сухите съставки и оформете на тесто.
Разточете тестото върху леко набрашнен плот. Сложете го във формата за тарт. Притиснете тестото равномерно, като се уверите, че приляга добре и по стените на формата. Отрежете излишното тесто. Покрийте с фолио или влажна кърпа и оставете в хладилник за 30 минути.

За плънката:
Нарежете доматите на половинки и ги объркайте в зехтина. Смесете пармезана, подправките и чесъна. Отделете 1/3 от сместа със сиренето и поръсете на дъното на охладеното тесто. Отгоре подредете на един пласт резените тиквичка, така че да покирят сиренето. Подправете на вкус със сол и пипер. Поръсете отгоре още една трета от сместа със сиренето и подправките и поставете още 1 пласт от тиквички. Подредете доматите върху втория ред тиквички. Смесете яйцето и млякото. Излейте сместа равномерно върху доматите и оставете да попие добре в тарта. Покрийте с последната третина от сиренето.
Изпечете пая за 35-40 минути. Оставете да се охлади 10 минути, преди да разрежете.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft