Солена торта Бяло-Зелено-Червено

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Солена торта Бяло-Зелено-Червено
Солена торта Бяло-Зелено-Червено
admin
Добавена от: admin
30704
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

½ чаша нарязани сушени домати (накиснете ги в гореща вода 5 минути, след това отцедете)
½ чаша кедрови ядки
12 с.л. масло - на стайна температура
340 гр. крема сирене на стайна температура
225 гр. бяло сирене (фета), козе сирене или синьо сирене (а може и комбинация от всички) - на стайна температура
1 чаша нарязан магданоз
2 червени пиперки
2 скилидки чесън, счукани
сол и черен пипер на вкус 

Нарежете на ситно сушените домати, заедно с магданоза и ги подправете с малко сол. Запечете кедровите ядки на силна фурна за 3-4 минути, след това охладете. Изпечете чушките, докато прегори кожата им, след това ги покрийте, за да се задушат. Обелете кожата, отстранете семето и жилките и ги нарежете. В купа смесете сиренето (сирената) с маслото и чесъна.
Покрийте форма за печене с диаметър около 15 см. с прозрачно фолио. На дъното разпределете кедровите ядки. Отгоре сипете половината от пастета със сиренето, след това - доматената смес. Покрийте с пласт от половината печени чушки и с останалото сирене, а най-отгоре завършете с другата половина чушки. Замразете в хладилник, след това извадете внимателно от формата, обърнете и поднесете със солени крекери. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft