Сочен карфиол с бадеми

вход през zajenata.bg
Сочен карфиол с бадеми
admin
Добавена от: admin
6787
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 глава карфиол
750 мл мляко
75 г масло
75 г брашно
1 бр. жълтък
75 г филирани бадеми

Измива се и се сварява карфиолът в подсолена вода и малко мляко, след което се оставя да се отцеди. Загрява се маслото, добавя се брашното (като се бърка усилено) и после 250 мл вода останала от варенето на карфиола. Бъркането продължава и се добавя бавно прясното мляко. Овкусява се със сол и черен пипер и се сваля от котлона. Оставя се да изстине малко и се добавя жълтъка. Карфиолът се слага в тавичка, залива се със соса, поръсва се с бадемите и се запича във фурна до златисто.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft