Сочен сливов пай с хрупкава коричка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Сочен сливов пай с хрупкава коричка
Сочен сливов пай с хрупкава коричка
admin
Добавена от: admin
11574
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. брашно
100 гр. захар
1 кубче прясна мая
250 мл прясно мляко
120 гр. маргарин
1 яйце
2 ванилия
1,2 кг пресни сини сливи
Тесто за поръсване:
300 гр. брашно
150 гр. пудра захар
200 гр. маргарин
1 пакетче ванилова захар

Замесва се тесто с втасалата мая и останалите съставки и се оставя 30 минути, за да втаса и да почине. Щом тестото втаса, се взема тава или кръгла форма и се маже с маргарин. Тестото се рапределя с ръце (разплесква се) в тавата, така че да се образува и бордюр по стените й. Набожда се с вилица на няколко места. 
Сливите се почистват от костилките и се разделят на половинки или четвъртинки, ако са по-големи. Нареждат се върху тестото и паят се оставя да втаса 20 минути. 
Докато втасва, се замесва тесто от брашното, захарта и маргарина за поръсване на пая. Тестото трябва да е сухо и да може да се стрива с ръце. 
Щом паят втаса, горното тесто се стрива с пръсти и с него се наръсва целия пай. Втасва отново още 10 минути, след това се пече 40 минути на 180 градуса.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft