Сочни макарони с топено сирене и гъби

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Сочни макарони с топено сирене и гъби
Сочни макарони с топено сирене и гъби
admin
Добавена от: admin
63831
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. макарони
1 литър прясно мляко
около 400 500 мл вода
6 супени лъжици масло или маргарин (не е задължително)
на вкус: сол, смесени сухи подправки, черен пипер
500 гр. пресни гъби
200-300 гр. бекон или свински врат (за предпочитане пушени)
6 парчета топено сирене
по желание пресен или сух босилек

В голяма тенджера сложете макароните, млякото, водата, маслото, смесените подправки, сол и черен пипер на вкус. Оставете да се вари на умерен огън около 20-тина минути. Разбърквайте от време на време, за да не залепнат макароните за дъното.

Докато макароните се варят, нарежете пресните гъби и ги запържете в горещо олио. Желателно е олиото да е горещо, за да се задушат и да пуснат малко течност. 
Нарежете и пушеното месо и то добавете в гъбите да се запържи. Прибавете месото, щом течността от гъбите се изпари. 

Когато течността в тенджерата с макарони почти се изпари, добавете топеното сирене, след това сместа с гъбите и месото и хубаво разбъркайте. 
Ако желаете, може да добавите пресен или сух босилек. Това е!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft