Сочно шоколадово руло с кестени

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Сочно шоколадово руло с кестени
Сочно шоколадово руло с кестени
admin
Добавена от: admin
13924
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
5 яйца на стайна температура
125 гр. пудра захар (кафява)
1 ч.л. екстракт ванилия
200 гр. черен шоколад, разтопен
1 с.л. брашно с набухвател
неподсладено какао за поръсване

За кестеновата плънка:
300 мл. сладкарска сметана
3/4 чаша пудра захар
3/4 чаша неподсладено кестеново пюре (от консерва)
 

Загрейте фурната на 170 градуса. Намазнете правоъгълна тавичка с размери 25x37см и я покрийте с хартия за печене. 
В купата на миксера разбийте яйцата, захарат и ванилията на високи обороти за около 6 минути, докато удвоят обема си. Пресейте брашното равномерно върху повърхността на яйчения крем, добавете разтопения шоколад и внимателно объркайте всичко до еднородна смес. Излейте сместа в приготвената тавичка и я разнесете равномерно към краищата. Печете 12-15 минути, докато центърът е твърд на допир и пружинира при натиск. 
Извадете готовия блат от фурната и го покрийте веднага с лист хартия за печене, след това завийте с домакинска кърпа и обърнете върху работния плот. Махнете тавичката. Запазете хартията за печене и покрийте с нея другата страна на блата + още една домакинска кърпа. Оставете блата да се охлади напълно.
За крема:
В купата на миксера с приставката-лопатка разбийте кестеновото пюре и пудрата захар, докато се хомогенизират. Прехвърлете сместа в малка купа. Сложете приставките за разбиване на миксера и разбийте сметаната на гъст сняг. Смесете разбитата сметана с кестеновото пюре и внимателно объркайте сместа.

Асемблиране:
Махнете горната кърпа от блата и внимателно обелете хартията за печене. Намажете равномерно повърхността с кестеновото пюре. С късия край към вас навийте блата на руло, като си помагате с хартията за печене от долната страна. Прехвърлете върху десертна чиния и оставете в хладилник за поне 6 часа, след което поръсете с какаото и нарежете с къдрав нож.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft