Пролетни ястия със спанак и коприва

вход през zajenata.bg
258772

Спаначена супа

* 250 г консервиран бял боб
* 500 г пресен спанак
* 500 мл вода
* 3 скилидки чесън
* 2 с. л. зехтин
* 2 с. л. олио
* сол
* смлян черен пипер

Приготвяне:

• Спанакът се измива и се подсушава.
• Сварява се в подсолена вода за 5 минути и се отцежда.
• В суха тенджера се сгорещява зехтинът и се запържва нарязаният на филийки чесън до златист цвят.
• Прибавя се свареният спанак и се разбърква.
• Сипват се 2 с. л. олио и се прибавя отцеденият боб и 500 мл вода.
• Супата се довежда до кипване и се прехвърля в блендер.
• Пасира се, връща се на котлона и се загрява.
• Супата от спанак се сервира, като по желание се поръсва с препечен бекон, настърган кашкавал или нарязани на кубчета домати.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft