Средиземноморска вита пита

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Средиземноморска вита пита
Средиземноморска вита пита
admin
Добавена от: admin
6794
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

550 гр. брашно 
250 мл прясно мляко 
1 яйце 
50 гр. масло (разтопено) 
1 1/2 чаена лъжичка сол 
1 чаена лъжичка захар 
1/2 кубче прясна мая 
малко розмарин (нарязан) (за поръсване) 
малко сух чесън (за поръсване) 
малко зехтин (за намазване) 
1 жълтък (за намазване) 

1. От съставките за тестото омесете меко тесто. Покрийте го с кърпа и оставете на топло да втаса (докато нарастне поне двойно). 
2. Върху набрашнен плот разточете тестото на голяма кръгла кора. Намажете я със зехтин, поръсете с розмарин и сух чесън. 
3. С помощта на ножче за рязане на пица нарежете кората надлъжно на ленти (с една и съща ширина). Вземете една лентичка и я увийте на руло. Поставете в края му началото на другата лента и продължете да навивате така лентите, докато се получи голямо охлювче. Процедурата се повтаря с останалите ивици тесто. 
4. Когато вече стане трудно да се навива тестото в ръце, поставете навитото руло върху плота и увивайте лентите около него.  Междувременно загрейте фурната на 200 градуса. Оставете питата на топло (докато се загрява фурната) малко да втаса. Непосредствено преди печене я намажете с жълтък и я пъхнете да се пече около 20-30 минути. 
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft