Средиземноморски хлебчета със сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Средиземноморски хлебчета със сирене
Средиземноморски хлебчета със сирене
admin
Добавена от: admin
11688
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 и половина чаши брашно
1 супена лъжица бакпулвер
3 - 4 малки топки моцарела
½ чаши пармезан или пекорино
2 - 3 супени лъжици сирене
4 супени лъжици младо сирене
2 - 3 супени лъжици крема сирене
1 скилидка чесън
2 супени лъжици магданоз
2 супени лъжици риган
2 - 4 супени лъжици кисело мляко
1 - 2 супени лъжици Вегета
зехтин

Брашното поставете в купа и добавете бакпулвера. След това добавете и останалите съставки и разбъркайте.

Когато цялото сирене е смесено с брашното, продължете да бъркате с ръце. В зависимост от сиренето, което използвате, вашето тесто трябва да бъде меко и не прекалено лепкаво. Месете около 5 минути. След това оформете на топка и я поставете в купа. Полейте тестото със зехтин и го оставете 15-тина минути.

В тиган сложете олио и загрейте. Тестото премесете, оформете на топки и ги сплескайте между дланите си, така че да получите тънки кръгли питки тесто. Започнете да ги пържите в загрятата мазнина.

Пържете хлебчетата по минута (или по-малко) от всяка страна. Когато ги вадите, ги поставяйте върху хартиени салфетки, за да попие мазнината.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft