Стани супер-домакиня: лесна рецепта за сарми, с която всички ще ви споменават с добро

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Стани супер-домакиня: лесна рецепта за сарми, с която всички ще ви споменават с добро
Стани супер-домакиня: лесна рецепта за сарми, с която всички ще ви споменават с добро
admin
Добавена от: admin
73029
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кисела зелка
800 гр. телешко/говеждо месо или смес мляно месо (за 12 сарми)
50 гр. ориз
1 глава лук, ситно нарязан
100 - 150 грама свински врат или бекон
сол
черен пипер
червен пипер
1 яйце

В съд с 1-2 с.л. топла вода сложете месото и ориза. Разбъркайте добре сместа, а след това добавете лука, яйцето и подправките. Отделете 12 листа от зелето и всеки напълнете със сместа. Навийте на стегнати сарми. Останалата част от зелето нарежете на ленти.

На дъното на голяма тенджера разпределете парчета зеле, а след това сложете и от нарязания свински врат/бекон. Отгоре подредете сармите и останалата част от зелето. Сармите може да наредите и на повече редове, в зависимост от височината на съда, както и техния брой. Налейте вода, така че да бъдат покрити всички съставки, и гответе около два часа. При необходимост доливайте вода, а сармите трябва да се готвят на слаб огън. Не бъркайте, тъй като може да се разкъсат. Само от време на време разклащайте тенджерата.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft