Стъргана селска пита с мармалад и орехи

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Стъргана селска пита с мармалад и орехи
Стъргана селска пита с мармалад и орехи
admin
Добавена от: admin
11042
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

300 гр. брашно 

1 супена лъжица кисело мляко 

125 гр. масло 

100 гр. захар 

жълтъка 

1/2 пакетче бакпулвер 

на върха на ножа сол

За плънката: 

120 гр. захар 

75 гр. счукани орехи 

3 белтъка 2 супени лъжици мармалад от шипки (или друг на вкус)

пудра захар за поръсване

В купа поставете брашното, солта, захарта, бакпулвера, жълтъците, нарязаното на люспички масло и киселото мляко. Омесете меко тесто. Увийте го в прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 30 - 40 минути.

Намажете кръгла тава с диаметър 24 см с масло и я поръсете с малко брашно.

Извадете тестото от хладилника и го разделете на три части. Двете части настържете на едро ренде на дъното на тавата.

За плънката: разбийте на твърд сняг белтъците, постепенно добавете захарта и останалите съставки и бийте, докато получите хомогенна смес. Тази смес изсипете върху настърганото тесто в тавата и я изгладете със силиконова шпатула.

Отгоре настържете останалата част от тестото.

Сложете питата да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса около 40-45 минути. Проверете с клечка за зъби дали е изпечена.

Оставете изпечената пита да се охлади, нарежете на парчета с форма по желание, поръсете с пудра захар и поднесете.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft