Супа от печени картофи

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Супа от печени картофи
Супа от печени картофи
admin
Добавена от: admin
2713
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

6 големи печени картофа
4 стръка зелен лук (само бялата част) - нарязани (заделете зелената част за гарниране)
5 -6 чаши зеленчуков бульон
4 моркова – настъргани
3 чаши прясно мляко с ниска масленост (1%)
1-2 с.л. босилек
2 с.л. смлян чесън
1/4 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
малко лют сос (по желание)
2 дафинови листа
4 парчета бекон
1/3 чаша брашно
1/3 чаша масло или маргарин

С лъжица изгребете вътрешността на печените картофи. Сложете я в купа и нарежете на малки парченца. Прибавете настърганите моркови. В дълбок тиган запържете бекона, извадете го и го нарежете на кубчета. Сложете в тигана (без да махате отделената от бекона мазнина) зеления лук и чесъна и задушете за минутка, след това добавете другите подправки (може и на вкус). Разбъркайте, извадете в купа. В тенджера сложете брашното и маслото (маргарина) и при непрекъснато разбъркване пържете, докато стане кашичка (не оставяйте да загори!).Бавно прибавете млякото, докато бъркате. След това разредете с 3 чаши от бульона, добавете бекона, картофите и морковите, разбъркайте и оставете да къкри за около 30 минути или по-дълго (супата ще се сгъсти). Ако е необходимо, добавете още бульон. Овкусете със сол и черен пипер на вкус. Поднесете супата със сирене Чедър, зелен лук и (по желание) лют сос.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft