Рецепти за супи за студеното време

вход през zajenata.bg
103676

Супа пилешко

3 с.л. кисело мляко
магданоз
1 яйце
целина
1 глава лук
30 г фиде
2 моркова
3 картофа
0,5 пиле

Начин на приготвяне
Сваряваме пилето. Изваждаме го от бульона и го обезкостяваме.
Към бульона прибавяме ситно нарязаните лук, картофи, моркови и целина. Варим до омекване на зеленчуците.
Прибавяме пилешкото месо и фидето, и варим още около 10 минути.
Застройваме с варена застройка, приготвена от яйцето и киселото мляко. Смесваме яйцето с киселото мляко, поставяме на слаб котлон и непрекъснато бъркаме докато започне да се сгъстява. След това пак при непрекъснато бъркане прибавяме 2 - 3 черпака от супата, но на тънка струйка. Изсипваме застройката в супата и разбъркваме. (По принцип към варената застройка може да прибавим 2 с.л. брашно, но когато имаме повече картофи няма нужда от брашно).
Накрая прибавяме парченце масло и поръсваме с дребно нарязан магданоз. По желание при сервиране, гарнираме с малко кисело мляко.
 

1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft